All for Joomla All for Webmasters

Takarmánykeverő üzem

 

A Takarmánykeverő telep 2007-ben kezdte meg működését, amely a vágóállat neveléshez szükséges, fajtára és nevelési fázisra való tekintettel előállított takarmányt hivatott szolgáltatni a társaság nevelőtelepei számára.

A keverő építésénél többek között fontos szempont volt az is, hogy központi helyet találjunk, ahonnan a leggazdaságosabban tudjuk kiszolgálni nevelőtelepeinket. A telepen lévő siló tartályokban összesen 2500 Tonna alapanyag betárolására van lehetőség.

A kezdetekkor, a technológia még csak a dercés takarmány előállítását tette lehetővé, azonban 2014. november 2-án megkezdte próbaüzemét a granuláló sor. Az új technológia segítségével a dercés keveréktakarmányokból úgynevezett szálgranulálási eljárással granulátumot tudunk előállítani, így a takarmányt magas hőfokon higienizáljuk, biztosítva ezzel a kórokozóktól való mentességét. Többek között másik előnyös tulajdonsága, a takarmány jobb hasznosulása.

A beszállított alapanyagok minőségére nagy gondot fordítunk, ezért a beérkezett alapanyagokat rendszeresen vizsgáljuk saját takarmány analizátor gépünkkel.

Jelenleg a Takarmány keverő üzem 8 telep állományát látja el. Takarmányainkkal a következő gazdasági célból tartott állatfaj igényeit tudjuk kielégíteni: brojler, szülőpár, sertés, pulyka.

A nevelőtáp előállításához legnagyobb arányban szükséges búzát és kukoricát társaságunk igyekszik a saját térségéből beszerezni, ezzel is támogatva a magyar mezőgazdaságot, valamint érvényesítve a magyar gabona iránti elkötelezettségünket, mert hisszük, hogy magyar alapanyagokból, magyar munkaerővel, kiváló minőségű magyar csirke lesz.

Térkép - Takarmánykeverő üzem