All for Joomla All for Webmasters

Keltető üzem


Keltető Üzemünk 2013.10.01. – től kezdte el működését, ahol éves szinten 12.000.000- 13.000.000 db naposcsibe keltetésére van lehetőség.

Keltetőnk új Pas Reformos gépekkel van felszerelve, melyből Keltetőgépek: Pas Reform Smart SetPro - 12 db; Utókeltető: Pas Reform Smart HatchPro - 9 db.

A Partnereink továbbá a piac igényeihez igazodva Társaságunk a minél magasabb színvonalú és széles spektrumú szolgáltatásokra törekedve 2014 év végén újabb beruházást valósított meg a Keltető üzemében. Lehetőség van a naposcsibék in-ovo géppel történő oltására. Az általunk használt Embrex rendszer a világ legnépszerűbb in-ovo vakcinázási technológiája.

A gép oltófeje nem csak függőlegesen, hanem vízszintesen is képes a tojás helyzetéhez igazodni. A dupla tű koncepció tovább növeli a hatékonyságot: tojáshéj átlyukasztására szolgáló lyukasztótű a légkamra fölött marad, egyedül az oltótű megy be a tojás megfelelő rekeszeibe. Így a fertőtlenítés minden oltási ciklus közt tökéletes, megakadályozza a tojások közti átszennyeződést.

Az in-ovo vakcinázás előnyei:

 • Nagyobb egyöntetűség a vakcinázásban: megközelíthetőleg a csibék 100 %-a kapja meg a vakcina teljes adagját
 • A vakcinázás minősége javul: megfelelő adag a megfelelő helyre a megfelelő időben.
 • Korai végelem (a vakcina vírus szaporodása a kelés előtt 3 nappal megkezdődhet)
 • Kevesebb stressz napos korban
 • Jobb életképesség
 • Csökkent mértékű napos kori elhullás

Az In-ovo vackninázás előnyei Gumboro-betegség ellen Transmune vakcina szempontjából:

 • Egyenletes védettség az állományon belül: minden egyes madár (embrió) megkapja a megfelelő, azaz egy teljes adagot. A telepi élő vakcinázások során sok esetben csak a madarak 70-80%-a részesül védelemben, a többi madár fogékony marad a betegségre és passzálhatja a vírust.

 • Korai védelem: mivel a vakcina adása 3 nappal a kelés előtt történik, a madarak szervezete már jóval hamarabb felkészülten várhatja az esetleges fertőződése.

 • Tekintettel arra, hogy a Transmune egy immuncomplex vakcina nincs interferencia a maternális (anyai) ellenanyagokkal szemben. A vakcina vírus komplexből való felszabadulása (így az immunizálás) a maternális ellenanyagok (MDA) természetes csökkenésétől függően, viszonylag alacsony MDA szint mellett történik meg.

 • Az előző pontból következően nincs szükség a napos csibék Gumboro-betegség elleni anyai ellenanyagok titereinek értékeiből meghatározni az optimális vakcinázási időpontot a telepen.

 • Bizonyos esetekben, amikor a titer értékek szórása nagy, két egymást követő telepi vakcinázás is szükséges lehet a megfelelő telepi szintű védettség elérése érdekében. A Transmune in-ovo módon történő alkalmazásával az ellenanyagok szintje “szinkronizálódik” az egyes madarakban, így ezzel a lehetőséggel nem kell számolni.

 • Nem kell a telepen vakcinázni a Gumboro betegség ellen, ami a telepi dolgozok számára kevesebb munkát igényel.

 • Az itatatásos vakcinázás – bár ez sokszor nincs szem előtt tartva– elég nagy odafigyelést és szakértelmet igényel. Az In-ovo vakcinázás leveszi ezt a gondot az állattartók válláról.

In-ovo technológiával oltható vakcinák:

Gomboro-betegség (IBD)

 

Cégünk 2016-ban felkészülve a hosszabb távú szállításokra a már meglévő autók mellé vásárolt egy új VEIT 40 típusú naposcsibe szállító gépjárművet, ami 130.000 db csibe biztonságos szállítására alkalmas.